Søg på bloggen

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Ramper

Flere forskellige typer ramper til kørestole,

Hos SimpleCare kan du vælge mellem flere forskellige typer ramper til kørestole, el-køretøjer, rollatorer og mange andre formål. Er du f.eks. håndværker og har behov for at manøvrere tungt maskinel, kan du også bruge ramperne til det.

Alle vores ramper er særligt udviklet til at være både robuste og mobile. Det betyder, at de tåler maksimal belastning, samtidig med at de er til at transportere og installere uden de store besværligheder. Ramperne har desuden en skridsikker overflade, så den er sikker at bruge i al slags vejr.

Der er flere ting, du bør overveje, før du investerer i en rampe. Den primære er, hvor stor en belastning den skal kunne tåle. Her skal du se dels på din egen vægt, dels på dit køretøjs. Derudover skal du også overveje, hvor lang rampen skal være. Husk, at en lang rampe gør, at du kan bruge den i flest mulige situationer, men at jo længere den er, jo mere besværlig er den at transportere.

En kørestolsrampe er, i modsætning til en sliske, en hel, plan flade, hvor der ikke er risiko for at falde ned i midten. Ramperne har sikkerhedskanter i siderne, så du ikke ryger nogen vegne, heller ikke selvom din kørestol skulle komme på afveje.

Hvorfor bruge en kørestolsrampe?

Uanset om du bruger kørestol eller rollator permanent eller midlertidigt, f.eks. i forbindelse med genoptræning, er det meget praktisk med en kørestolsrampe. Den sørger nemlig for at gøre mange steder fremkommelige – steder, det ellers ville være svært at komme. Med en transportabel handicaprampe kan du derfor nemt komme omkring, også på steder, der ikke har nem adgang for kørestols- eller rollatorbrugere.

Find den rigtige længe på din kørestolsrampe

Kørestolsramper fås i flere forskellige længder, og hvis du ikke ved nøjagtigt, hvor lang din rampe skal være, er det værd at gøre sig nogle overvejelser – og lave nogle beregninger. Kig f.eks. på højden på de steder, hvor du på forhånd ved, du kommer til at bruge rampen meget – det kan være på trappestenen derhjemme eller en høj kant på dit arbejde. Eller et helt tredje sted.

Rollator / kørestol uden hjælper

Når du kender højden på forhindringen, skal du gange med 7. Så hvis forhindringen er 10 cm høj, skal du bruge en kørestolsrampe på 7 x 10 cm = 140 cm.

Elektrisk kørestol / kørestol med hjælper

Gang højde med 5. Hvis trinet er 10 cm, hedder regnestykket 5 x 10 cm, og din rampe skal altså være 50 cm lang som minimum.

Foldbare handicapramper

Mange af de kørestolsramper du kan få hos SimpleCare, kan foldes, så de er nemme at transportere og anvende, præcis hvor du har behov for det. Ramperne fås med forskellige lukkemekanismer – se udvalget, og vælg den, der passer bedst til dine behov og dit køretøj.

Foldbare kørestolsramper er også meget praktiske til at have liggende i en butik, hvor der af og til kommer kunder i kørestol eller med rollator. Rampen kan ligge ude bagved og tages frem efter behov. Desuden kan ramperne bruges til andre køretøjer end hjælpemidler – fx trillebører, trailere og andet, hvis du skal flytte noget tungt over mindre forhindringer.

Der er 3 varer.

Viser 1-3 af 3 element(er)

Aktive filtre