Søg på bloggen

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Dørtrinsrampe

Dørtrinsrampe

I denne kategori kan du se de forskellige løsninger, du kan vælge, hvis du bruger kørestol eller rollator og har udfordringer med mindre forhindringer som f.eks. dørtrin, en udgang til en terrasse eller veranda, mindre trin, mv.

Vi oplever af og til, at folk, der får en rollator eller en kørestol er nervøse for, om de kan blive boende i deres hjem, da det kan være besværligt at navigere over dørtrin og øvrige højdeforskelle. Heldigvis er løsningen både nem og billig, og her på siden kan du se nogle af dine muligheder.

Vi har mange forskellige typer dørtrinsramper, der er både nemme og hurtige at bruge (og at fjerne igen). Ønsker du en permanent løsning i hjemmet, kan vi anbefale udskiftning af dørtrinnene til dørskinner, men hvis du vil gå lidt mindre drastisk til værks, kan du ’nøjes’ med at bruge vores ramper specifikt beregnet til dørtrin. Ramperne danner en lille bakke over dørtrinnet, så der ikke er nogle stejle, skarpe kanter, en rollators/kørestols hjul kan sidde fast i. Du kan lægge ramperne over de eksisterende dørtrin (de sættes fast med små skruer) og de kan blive liggende, så længe du vil. Og tages af, når du ikke længere har behov for dem. Ramperne er fremstillet i aluminium eller gummi og er konstrueret på en måde, så du ikke risikerer at glide/skride på dem.

Transportable dørtrinsramper

Hvis du har behov for dørtrinsramper, når du er på farten, kan du anskaffe dig nogle transportable dørtrinsramper – f.eks. vores Quickramper, der er både nemme og lette at bruge. De kan transporteres uden problemer og kan installeres uden brug af værktøj.

Sådan monterer du en dørtrinsrampe

Dørtrinsramper er ofte ’ensidige’, hvilket vil sige, at de ligger på den ene side af dørtrinet. Derfor vil du typisk skulle bruge to af den type ramper, så der kan ligge en på hver side af døren, så der bliver en decideret køreflade, og så døren kan lukkes på normal vis.

Den ensidige dørtrinsrampe – eller kile – monteres nemt og enkelt; fremgangsmetoden varierer en smule alt efter, om du vælger en rampe i gummi eller aluminium, men fejelisterne skal fjernes uanset materiale.

 

Gummiramper

Gummiramper kan lægges løst op ad dørtrinet, men det anbefales udelukkende, hvis behovet for rampen er meget midlertidigt. Alternativt kan du lime gummirampen fast til gulvet, f.eks. med dobbeltklæbende tape. Hvis ramperne ikke passer helt præcist til dine døråbninger, kan de uden problemer skæres til – enten med hobbykniv eller en lille sav.

 Aluminiumsramper

Aluminiums-dørtrinsrampen skal sættes fast med to skruer, der skrues i dørtrinet, der hvor der er en lille sliske i rampen. Bemærk, at skruerne ikke skal skrues helt i, da rampen skal monteres efterfølgende ved at blive sænket ned over dem.

Der er 4 varer.

Viser 1-4 af 4 element(er)

Aktive filtre