Søg på bloggen

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Rollator

Flere forskellige typer rollatorer.

Hos SimpleCare kan du vælge mellem flere forskellige typer rollatorer. Vi har både rollatorer til brug i hjemmet (indendørs) og rollatorer til udendørs brug.

Alle vores rollatorer er både robuste, mobile og manøvredygtige. De kan tåle stor belastning og hyppig brug, og så er de meget brugervenlige i forhold til at folde sammen, folde ud og transportere.

Før du investerer i en rollator, er det godt at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvilken type du har behov for. Hvor har du oftest brug for en rollator – er det i hjemmet, på tur i byen eller i skoven og/eller på landet? Rollatorerne til brug i skoven og på landet er mere terrængående og har større hjul end dem, der typisk bruges på tur i byen, mens rollatorerne til indendørs brug ikke behøver at have en særlig type hjul. Ønsker du en letvægtsrollator og/eller en sammenklappelig rollator? Og så fremdeles. Mulighederne er mange – læs mere om de forskellige valgmuligheder nedenfor, og se vores udbud af og tilbud på rollatorer på denne side.

For at se, om en rollator-model er sammenklappelig eller ej, kan du klikke på den pågældende model og kigge på specifikationerne.

Rollator til indendørs brug/til brug i hjemmet

Hvis du har behov for en rollator derhjemme, er det en god idé samtidig at sørge for at få dørtrinsramper eller dækplader til dine dørtrin, så det er nemmere at komme rundt. Det betyder imidlertid ikke så meget, om du har gulvtæpper, trægulve eller klinker derhjemme, da rollatorens hjul uden problemer kan forcere alle typer gulve. En rollator til indendørs brug kan med fordel være en letvægtsrollator – måske oven i købet en sammenklappelig en af slagsen, så den nemt kan pakkes væk, når den ikke er i brug. Mere.

Rollator til udendørs brug

Hvis dit behov for en rollator primært er til en gåtur på byens fortove og caféer og måske et smut i supermarkedet, er det vigtigt at rollatoren ikke er for stor/vejer for meget, og at den er nem at manøvrere med. Her er en letvægtsrollator en god idé. Hvorvidt du vælger en rollator med gummihjul eller lufthjul, betyder ikke så meget, hvis rollatoren ’bare’ er til brug i byen. Begge dele fungerer fint på fortove, på asfalt og på stier i parker.

Terrængående rollator

Hvis du har behov for en rollator, der kan bruges i skoven/på landet, er det vigtigt, at den er terrængående. Det vil sige, at den skal have større hjul end en indendørs rollator og en rollator, der udelukkende bruges i byen. De større – gerne luftfyldte – hjul gør rollatoren mere stabil, hvilket gør den mere komfortabel at køre med. Også på skovstier, hvor grene og småsten kan skabe ujævnheder, der skal forceres. Bemærk, at lufthjul kan punktere, hvis de kører over skarpe genstande. Mere.

Højde på rollator

Hvor høj din nye rollator skal være, afhænger af, hvor høj du selv er. Det er imidlertid vigtigt at være opmærksom på, at der i forhold til højde er tale om to ting, nemlig højden på rollatorens greb og højden på rollatorens sæde.De vejledende brugerhøjder på rollatorer er følgende:

Large/62 cm – vejledende brugerhøjde 170-200 cm

Medium/55 – vejledende brugerhøjde 145-175 cm

Small/50 cm – vejledende brugerhøjde 125-150 cm

 

Rollator med underarmsstøtte

Hos SimpleCare har vi flere forskellige modeller og typer rollatorer i sortimentet, bl.a. en rollator med underarmsstøtte. En sådan rollator udmærker sig ved at give ekstra støtte ved armen – noget, der typisk er behov for efter en operation i benet/benene, der giver behov for at gå meget oprejst, eller hvis du er hårdt plaget af gigt i hænder og håndled. Det vil sige, at en rollator med underarmsstøtte hovedsageligt bliver brugt ved genoptræning. Mere.

 

 

 

Der er 9 varer.

Viser 1-9 af 9 element(er)

Aktive filtre