Det gode seniorliv Berlingske

Posted By: Søren Høgild In: Et fagligt blik på livskvalitet On: Comment: 0 Hit: 41

Et fagligt blik på livskvalitet

Et fagligt blik på livskvalitet

At kunne bevæge sig frit i sit eget hjem er en afgørende del af et godt liv. Men når alder og helbred sætter begrænsninger, kræver det hjælpemidler af høj kvalitet kombineret med kompetent rådgivning, fortæller Karen på 83.

Karen har gennem 83 år levet et aktivt liv, hvor oplevelser, venskaber og mødet med verden har været drivkraften ˆ og det ønsker hun at blive ved med. Også selv om benene ikke længere har samme styrke, som da hun for eksempel, kort før Fidel Castros revolution, mødte sit livs kærlighed på 1950‚ernes Cuba, eller da hun gennem flere år drev sit eget møntvaskeri på Frederiksberg. Og med den rette hjælp har det kunnet lade sig gøre, at fastholde livsglæden, fortæller hun.

- Mit liv skal blive ved med at udvikle sig, jeg vil bevare min daglige kontakt med den verden jeg lever i og elsker så højt. Møde mennesker og glæde mig til at stå op, lyder det. 

- Derfor ønskede jeg, at få fuld indsigt i, hvordan jeg allerbedst kunne bevæge mig så frit som muligt ˆ både her i mit hjem og når jeg går tur med mine hunde eller går på indkøb, fortsætter Karen og fortæller, at den indsigt nu er kommet i tæt samarbejde med snedker Søren Høgild, der ejer og driver virksomheden SimpleCare.

Netop hundeluftningen blev nøglen for Karen, der under en af sine daglige ture blev rådet af en vendinde til at tage kontakt til Søren Høgild. Vendinden havde fået installeret ramper syv steder i huset, ligesom toilet og bad var blevet indrettet, så hun nu kan klare alt selv. Men det, der gjorde udslaget for Karen, var beretningen om den løbende service, hvor Søren Høgild kommer på besøg hvert halve år og tjekker om alt fungerer samt rådgiver om nye veje til selvhjælp. 

 

Stort skridt

Netop respektfuld rådgivning til at klare så meget som muligt selv, er kernen i den ydelse som SimpleCare er bygget op omkring, forklarer Søren Høgild, der gennem fem år har opbygget en niche indenfor hjælpemidler til ældre og personer med handicap.

- For mange mennesker er det et meget stort skridt at installere ramper eller greb i sit hjem, eller skulle have en rollator, men der er jo netop tale om hjælpemidler, der gør det muligt at blive ved med at leve et aktivt liv, og det ønsker vi at have i fokus, siger Søren Høgild og fortsætter:

- Det, og så selvfølgelig en høj grad af service, hvor respekten og den menneskelige kontakt er i højsædet.

 

Håndværk i fokus

Søren Høgild har en baggrund som sejler, hvor han i 1990erne blev verdensmester i flere bådtyper. Siden har den uddannede snedker holdt fast i det våde element blandt andet som en del af besætningen på HKH Prins Henriks Dragebåd ˆ det er dog i land, at han nu koncentrerer sin ambition om at blive verdensmester på et helt nyt område: Nemlig i at hjælpe ældre i en svær situation. Og her håndværker-baggrunden en fordel, fortæller han.

- Jeg oplever, at det har meget stor betydning, når jeg kommer ud til mine kunder, at jeg ikke kun ved noget om de forskellige hjælpemidler, men også kan kombinere det med det rent håndværksmæssige i forhold til at tilpasse og installere de nødvendige hjælpemidler, eller måske endda udvikle helt nye løsninger, siger Søren Høgild.

SimpeCare samarbejder således også med en række producenter af hjælpemidler, om at udvikle produkter, der rent faktisk skaber værdi i menneskers liv. Virksomheden, der ligger i Fredenssted, har både kommuner og virksomheder som kunder, ligesom mange private også får hjælp.

- Det kan være, at det offentlige system ikke dækker det reelle behov, eller at man måske blot ønsker at købe sine hjælpemidler selv. Under alle omstændigheder har man brug for en god vejledning for der er mange muligheder, siger Søren Høgild og forklarer, at SimpleCare derfor altid præsentere kunden for forskellige løsningsmodeller, som der kan vælges ud fra.

FAKTA

SimpleCare

Sælger hjælpemidler til private, foreninger, virksomheder samt offentlige kunder med fokus på at gøre livet nemmere for ældre og mennesker med handicap.

Virksomheden har hjemme i Fredenssted og er stiftet i 2009 af Søren Høgild, der er uddannet snedker.

Søren Høgild er tidligere professionel sejler og har vundet verdensmesterskaber i flere bådtyper.

Læs meget mere om SimpleCare på hjemmesiden www.simplecare.dk.

Comments

Leave your comment